U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ons terrein: heerlijk eenvoudig kamperen

Al sinds de Tweede Wereldoorlog slaan mensen hun tentje in de Oude Boomgaard op. Het was heel lang ‘kamperen bij de boer’, want de boomgaard hoorde bij een melkveehouderij. Toen er geen dieren meer op een bedrijfsmatige manier werden gehouden, kon de Oude Boomgaard zich aansluiten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Het gaat om een fraaie maar eenvoudige locatie, die wegens de plaatsing van de fruitbomen en hun beperkte hoogte alleen nog voor tenten geschikt is. De Oude Boomgaard kan zelfs kleine toercaravans geen plaats bieden.

Géén kantine, géén bingo. Wel een boenhok aan de stoepsloot, met daarin een goede hete douche en twee toiletten. Alles heel simpel. De echte kampeerder heeft niet meer nodig. Verder uitgestrekte groene landerijen, koeien en schapen in de omringende weiden, de ezeltjes Nina en Isabel, de poes Wifi, een toom kippen... 

De maximale verblijfsduur bedraagt 28 opeenvolgende overnachtingen, overeenkomstig de regel op alle terreinen die zijn aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Kampeerbusjes tot 2000 kg (caravans en campers niet toegestaan).

 

Eigen producten van de Oude Boomgaard te koop

Als onze Lakenvelders voldoende eieren leggen, zijn deze te koop voor € 0,20 per stuk.  Kakelvers en gewoon heerlijk!

Zuiver biologisch appelsap uit de Oude Boomgaard.  De smaak is bijzonder lekker!  Verpakt in dozen van 5 liter met tapkraan; geopend twee maanden houdbaar dankzij een slim vacuümsysteem.  Een doos van 5 liter kost € 9,50.

Net zo zuiver en ook van eigen onbespoten fruit is ons verrukkelijke perensap. In flessen van 1 liter voor € 2,20 bij ons te koop.

Boer Kees schreef een mooi boek over Oudewater dat Schoonheid en historie heet. Aan de hand van alle beeldhouwwerken buiten en binnen, maar ook van geveltekens en andere vormen van sculptuur vertelt hij de toerist in Oudewater over geschiedenis en kunst van deze oudste stad in Holland. Ook het buitengebied komt aan bod.  Uiteraard is dit aantrekkelijke boek vol kleurenfoto’s met prettig leesbare toelichtingen bij ons te koop. Een uitgave van Stichting Matrijs: € 19,95.

de Oude Boomgaard

 

De foto’s op deze webstek werden gemaakt door Leen Vlasblom en Anja van Mastwijk.